Gode råd om tøjvalg

EU Cykelrejser

Gode råd om tøjvalg

HUSK: det er ikke vejret, der afgør, om du får en god oplevelse, men dit tøjvalg.

Når du pakker din kuffert til en rejse med EU Cykelrejser, er det vigtigt, at du har cykeltøj med til al slags vejr, både sol og sommer, regn og kulde. Det kan forekomme, at det er koldt på toppen af bjergene. Temperaturen kommer oftest ned omkring 5 – 8 grader i de helt høje bjerge, og skulle det samtidig blæse lidt (der sjældent vindstille), føles det lidt køligere.

På nedkørslerne, hvor man ikke har pulsen højt oppe, kan det være en fordel med løse armvarmere og en vindvest i enkelte tilfælde måske en langærmet let vindjakke.

Skoovertræk er også godt at have med og gerne et par ekstra cykelsko. Skulle du komme i regnvejr, er det rart med et par tørre cykelsko til dagen efter, eller skulle du mod forventning få en lille skade som fx vabler, kan det hjælpe at skifte sko. Dette kan forekomme, da man oftest ændrer stilling på cyklen, når man kører i et andet terræn, end man gør til daglig.

Svedundertrøjer er en nødvendighed, da sveden skal væk fra kroppen. Her kan det anbefales at bruge netundertrøjer, som transporterer sveden væk fra kroppen.

Hvis du har mulighed herfor, vil det være en god ide at have flere par cykelbukser med. Dette vil reducere muligheden for siddesår, hvis du skifter bukser hver dag.

En anden god ting er at bruge buksefedt fra dag 1.

HUSK: vask cykelbukser selvom du kun har brugt dem lidt.

Cykelhjelm er obligatorisk og skal bruges af alle.

Når du pakker din kuffert, behøver du ikke pakke så meget ”civilt” tøj, du får forhåbentligt mest brug for shorts, T-shirts og et par lange bukser samt en trøje eller let jakke til aftenerne.