Tour de Alps

Bodensee – Gardasøen er en fantastisk mulighed for på cykel at opleve hele tre forskellige lande på en uge.

Du får det bedste fra Tyskland, Østrig og Italien.

Hvordan foregår det?

Tøv ikke med at bestille din rejse hos EU Cykelrejser. Du er i sikre hænder hos en rejsearrangør,
hvor indehaver og daglig leder har mange års erfaring og succes i branchen.

Bestilling af rejse

Du starter med at vælge, den rejse du gerne vil bestille. Her tager du også stilling til tilkøb med cykel og ophold.

Vi kontakter dig

Vi kontakter dig med godkendelse og eventuelle informationer om turen. Vi besvarer også mulige spørgsmål.

Afgang

Vær sikker på at have læst alle vores informationer og gode råd til turen. Følg anvisningen som givet.

Pris på rejsen

Alle priser er pr. person/stk. excl. city tax, som du skal betale i receptionen ved ankomst eller ved tjek ud.

Indkvartering på hotel med halvpension fra lørdag den 31/8 til søndag den 8/9

Pris pr. person kr. 10.995

Prisen er bl.a. incl. cykeltransport, flytransport, transfer og servicebil.

Kompetent guide

Vi inddeler i 2 - 3 hold, hvor du vil have en kompetent guide på hvert hold til turen.

Varrieret

Vi besøger tre forskellige lande og derfor er stigninger og nedkørseler varieret.

Sværhedsgrad

Da vi cykler igennem tre lande på en uge, kræver det, at man har en god udholdenhed.

7-dags tur

Vi kommer til at besøge Tyskland, Østrig og Italien igennem de syv dages cykeltur.

Har du spørgsmål?

Vi tilbyder mange forskellige cykelrejser - Derfor har vi et udvalg, som tilpasser til alle typer, der gerne vil bestille en cykelrejse.

Hvis du har spørgsmål om turene, er du velkommen til at kontakte os eller ringe på 23 27 27 47

Dag 1 på turen

Hver dag byder på nye oplevelser både kulturelt, gastronomisk og ikke mindst cykelterræn.

Vi lægger ud i det sydtyske Bayern, nærmere betegnet Kempten, hvor idyllen, vi kender fra Tyskland, er intakt.

Vi kører den indledende del af første etape i området Algäu, der er præget af små hyggelige byer med bindingsværkshuse, marker med blomster og køer. Der er en generel stilhed, som præger dette område. Efter et par timer i sadlen, når vi grænsen til Østrig, hvor de smukke bjerge og første stigninger kommer til syne. Landskabet bliver mere råt, og bakker bliver hurtigt afløst af reelle bjerge.
Naturen her er meget anderledes end længere sydpå i Italien. Det føles som om, der er højere til loftet.

De forskellige grupper kører enten over Fernpass eller Hahntenjoch, som er den første alvorlige stigning. Begge bjergpas er en smuk introduktion til Østrig, der kommer helt ind under huden. Herfra køres der til dagens mål, hvor den østrigske charme viser sig fra sin bedste side. God gedigen mad og drikke forbereder os til morgendagens udfordringer.

Dag 2 på turen

Dag 2 starter ud i Østrig. Vi kører over Timmelsjoch til Sydtyrol og Italien, hvor resten af turen vil foregå.

Vi har før været på toppen af Timmelsjoch i 5-10 graders varm,e og efter 55 km nedkørsel til Lana er vi så i 40 graders varme midt mellem vinmarkerne. Det er en naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Vi kører herefter fladt nede i dalen og nyder de utallige æbleplantager og vinmarker langs floden til vores målby Bolzano.

Selvom vi er kommet til Italien, er det stadig tysk, der tales, og maden minder meget om den, vi fik i Østrig.

De næste tre dage køres der en lang række kendte stigninger i regionerne Sydtyrol og Trentino Alto Adige. Der skiftes jævnligt imellem tysktalende og italiensktalende områder. Der kan fx være tale om Passo Palade, Passo Mendola, San Lugano, Passo Redebus og Monte Bondone, men kan dog komme andre stigninger ind, hvor ruten kan justeres lidt.

Har du spørgsmål?

Vi tilbyder mange forskellige cykelrejser - Derfor har vi et udvalg, som tilpasser til alle typer, der gerne vil bestille en cykelrejse.

Hvis du har spørgsmål om turene, er du velkommen til at kontakte os eller ringe på 23 27 27 47

Informationer

De sidste to dage køres der sydpå til Italiens største sø Gardasøen. Et område, der deler vandene, men som i cykelmæssig forstand har meget at byde på. Æbletræer afløses af vinstokke, og bjergene ændrer karakter. Det bliver bare mere og mere italiensk. Fra området lige nord for Gardasøen køres der over Passo Santa Barbara, ned langs Adige-floden til San Zeno di Montagna. En smukt beliggende bjergby med udsigt over hele Gardasøen. Hvis man ønsker en ekstra udfordring, er der nogle, som prøver kræfter med Monte Baldo, det ikoniske bjerg ved søen. Det er muligt at måle sig med Nibali, der vandt bjergenkeltstarten fra Mori til Brentonico i Giroen for et par år siden. Sidste dag går over på den anden side af søen. Vi sejler med en lille færge fra Torri del Benaco til Toscolano Maderno. Herfra går turen op gennem dalen Val Vestino, der minder om Grand Canyon. Stigninger, kurver og tunneller gør det til en meget speciel oplevelse. Herfra kører vi ned til Idrosøen. Fra den smukke Idro-sø går turen gennem frodige vinmarker til målet i Desenzano. Efter en uges anstrengelser er der mulighed for at få dyppet tæerne i Gardasøen, så husk badetøjet. Afhængig af hvilket hold du vælger, er de planlagte dagsetaper fra 65-145 km. Turens længde er fra 650- 800 km, og der køres mellem 10.000-18.500 højdemeter. Vi inddeler i 2-3 hold efter niveau, og der vil være en kompetent guide på hvert hold. Vi skal bo i delte dobbeltværelser på små lokale hoteller med halvpension.

Naturoplevelser

Fra de fleste stigningerne er der fantastiske udsigter, men især Mendola ved den gamle tandhjulsbane har med sin udsigt over vinområdet Tramin og Caldarosøen et panorama, der slår det meste. Som på alle vores ture er der indlagt en hviledag. Her har man mulighed for at køre et ekstra bjerg eller bare slappe af og nyde området. Det kunne fx være i byen Molina di Fiemme kendt for sin tilknytning til langrendsporten, men ligeledes et fantastisk dejligt cykelområde. En af de hårdeste, men også smukkeste bjergtoppe i området er Col di Lavazé. En kæmpe naturoplevelse med bjergsøer, fritgående køer og hyggelige spisesteder gør anstrengelserne værd at køre derop.

Frokosten nydes ude på ruten og består af pastasalat, sandwich eller lignende. Enkelte dage laves der friske sandwich med pålæg fra den lokale slagter. Drikkevarer kan købes i vores bil. Vi rejser frem og tilbage med fly.
Turen er inkl. flytransport t/r, bustransfer, transport af din cykel og bagage t/r med vores bil, indkvartering på gode hoteller med halvpension, frokost, følgebil og kompetente guider.